Monday, May 19, 2014

Mult/div consolidation

Mult/Div W3

1. George was driving to Rotorua from Auckland. Rotorua is 344 kms away from Auckland and he had to do the trip three times for work. How many kms did he drive in total? 3x344=1032

2. Janine had three jar of jelly beans each with with 273 jelly beans inside. How many jelly beans did she have in total? 3x273=819

3. The temperature on Venus is 173 degrees celsius. However the sun is 4 x that temperature. How hot is the sun? 4x173=692

4. Jake had $250 to go shopping for his birthday. He shared his birthday money with 4 of his friends, how much money did each of them get? 4 x 250=1000

5. Mike had 300mls of milk in his carton. He drank this amount of milk twice a week. How much milk does Mike drink in one week? 2x300=600
What about two weeks?

6. Jane bought a pair of shoes every 3 months. How many pairs of shoes did she have after one year?

8. When Miss Clark measured a table in the classroom it was 290cm. The smaller table however was only 97cm. What is the difference between the two tables? 97x290=28130

9. The class table was 400cm. The table was shared between 8 students. How many cm of the table did each student have to use? 8x400=3200

Pentagons continue only

Class 3 got 66 duffy books every term. How many duffy books did they get in one year?
There are 365 days in a year. How many days are there in 5 years?
I was given $225 for my birthday and took friends out for dinner. Each meal cost $25, how many people could I take out for dinner?

No comments:

Post a Comment